کلاهبرداران

وبلاگی برای آشنایی و مقابله با کلاهبرداری
مشخصات بلاگ

وبلاگی برای آشنایی و مقابله با کلاهبرداری
بار کج به منزل نمیرسه

طبقه بندی موضوعی

۱۲ مطلب در آبان ۱۳۹۵ ثبت شده است

شنبه, ۲۲ آبان ۱۳۹۵، ۰۷:۰۴ ب.ظ

کلاه برداری جاعل ویزای شینگن

طعمه‌های مرد کلاهبردار وقتی تهران را به مقصد مسکو ترک می‌کردند، خبر نداشتند ویزایی که در اختیار دارند، جعلی است.

به گزارش همشهری، آنها که چندین میلیون تومان خرج تهیه ویزای شینگن کرده بودند پس از سرگردانی در مسکو، در نهایت چاره‌ای نمی‌یافتند جز بازگشت به تهران.اردیبهشت امسال بود که مأموران پلیس در جریان کلاهبرداری‌های مردی قرار گرفتند که مدعی بود می‌تواند ویزای کار شینگن تهیه کند.

شاکیان این مرد هر کدام 80میلیون تومان به او پرداخت کرده و با ویزایی که وی در اختیارشان قرار داده بود، راهی مسکو شده بودند تا از آنجا به آلمان بروند اما پس از رسیدن به فرودگاه مسکو مشخص شده بود که ویزای آنها جعلی است. یکی از شاکیان گفت:

چندی قبل زمانی که قصد داشتم برای مسافرت به یکی از کشورهای خارجی بروم با فردی به نام فرهاد آشنا شدم. او مسئول تورهای خارجی یک آژانس مسافرتی بود و می‌گفت که با توجه به آشنایانی که در سفارتخانه‌های اروپایی دارد می‌تواند ویزای کار شینگن تهیه کند. وقتی قرار شد برایم ویزا تهیه کند،

ابتدا 6000یورو به همراه گذرنامه‌ام را گرفت و پس از مدتی بیش از 60میلیون تومان هم بابت انجام کارهایم به او پرداخت کردم و در نهایت ویزا را تحویلم داد. پس از آن قرار شد که من و بقیه افرادی که فرهاد برایشان ویزا تهیه کرده بود، ابتدا راهی مسکو شویم و از آنجا به آلمان برویم اما زمانی که به مسکو رسیدیم، معلوم شد ویزای‌مان جعلی است. پس از کلی سرگردانی در این شهر در نهایت به تهران بازگشتیم و راهی خانه فرهاد شدیم اما آنجا را تخلیه کرده بود.

    کلاهبرداری‌های تلگرامی

با شکایت شاکیان تیمی از کارآگاهان پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران مأمور دستگیری فرهاد شدند. تحقیقات نشان می‌داد مرد کلاهبردار بیشتر طعمه‌هایش را تلگرامی شناسایی می‌کرد. او با عضویت در کانال‌های تلگرامی آگهی تهیه ویزای شینگن منتشر می‌‌کرد و مدعی می‌شد که مبلغ اصلی را پس از تهیه ویزا دریافت می‌کند. به این ترتیب طعمه‌هایش مدارک و مشخصات خود را از طریق تلگرام در اختیار او قرار می‌دادند و وی مدتی بعد عکس از ویزای آنها برایشان می‌فرستاد و مبلغ مورد نظر را دریافت می‌کرد.

اما پس از آن طعمه‌هایشان هرچه منتظر می‌ماندند خبری از خود ویزا نمی‌شد و فرهاد نیز پس از دریافت پول جواب تماس‌های مشتریانش را نمی‌داد. همه این اتفاقات در حالی رخ می‌داد که تنها راه ارتباطی مالباخته‌ها با فرهاد همان تلگرام بود و هیچ‌کدام از آنها حتی عکسی از وی نداشتند.

در شرایطی که هیچ سرنخی از این مرد وجود نداشت، کارآگاهان به بررسی‌های تخصصی ادامه دادند تا اینکه در نهایت به اطلاعات مهمی درباره این مرد دست پیدا کردند و موفق شدند مخفیگاه فرهاد را در خیابان سهروردی شناسایی کنند. این محل به محاصره پلیس درآمد و مرد کلاهبردار در یک عملیات ضربتی دستگیر شد.

او پس از انتقال به اداره آگاهی به کلاهبرداری از طعمه‌هایش اعتراف کرد و گفت که آنها را از طریق آژانس‌های مسافرتی یا کانال‌های تلگرامی شناسایی می‌کرد و با ریختن طرح دوستی و ادعای اینکه نفوذ زیادی در سفارتخانه‌ها دارد، نقشه‌هایش را عملی می‌کرد. به گفته سرهنگ نادربیگی، رئیس پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران، با توجه به شناسایی تعدادی از مالباختگان و بررسی‌های انجام شده ارزش ریالی کلاهبرداری‌های این مرد تا‌کنون به یک میلیارد تومان رسیده و دیگر شاکیان احتمالی نیز می‌توانند برای شکایت از او به پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران مراجعه کنند.


۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۲ آبان ۹۵ ، ۱۹:۰۴
خاص نگار
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ از دستگیری  یک جوانی که با ترفندی خاص و بسیار   زیرکانه اقدام به کلاهبرداری میلیونی از پنج زن تحصیل کرده و دارای شرایط ازدواج در سایت‌های همسریابی کرده بود، خبر داد.
 
به گزارش ایسنا، سرهنگ محمدمهدی کاکوان در گفتگو با ایسنا، درباره جزئیات این پرونده گفت: اواسط هفته گذشته پرونده‌ای از مرجع قضایی به پلیس فتای پایتخت ارجاع شده و در آن زنی تحصیل کرده که متولد سال ۵۷ بود اعلام کرد که از سوی مردی مورد کلاهبرداری قرار گرفته و این فرد به بهانه ازدواج ۲۷ میلیون تومان از وی گرفته است.
 
وی در تشریح جزئیات این پرونده گفت: شاکی در اظهارات خود به کارآگاهان پلیس فتا گفت که مدتی پیش در یکی از سایت های همسریابی با مردی جوان آشنا شده و این‌ فرد ادعا کرده که متولد سال 1350 است و به تازگی از کشور آمریکا به تهران آمده و دلیل بازگشتش به کشور نیز این است که پدر و مادر و همسرش را در یک تصادف رانندگی در این کشور از دست داده و دیگر نمی‌تواند در آمریکا زندگی کند.
 
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه این مرد با ترفندی زیرکانه اقدام به فریب و جلب اعتماد این زن کرده بود، ادامه داد: برابر اظهارات شاکی که چندی پیش از همسرش جدا شده بود این مرد جوان حدود سه ماه به طور مداوم با او در ارتباط بوده اما ناگهان خبری از او نشده و در پیگیری‌های بعدی پس از چند روز به شاکی اعلام کرده که به دلیل مشکلات مالی مشغله ذهنی زیادی داشته و نمی توانسته با او تماس بگیرد.
 

کاکوان اضافه کرد: مرد کلاهبردار پس از پیگیری های زن جوان در خصوص مشکلش، کاملاً زیرکانه به او گفته که دلبسته این زن شده و می خواهد زندگی اش را برای همیشه از آمریکا به تهران منتقل کند تا بتوانند با او ازدواج کنند اما برای انتقال اموال و دارایی هایش باید در یکی از بانکها حساب ارزی باز کرده و از طریق ال‌سی حسابهایش را به ایران منتقل کند، اما  پول کافی برای بازکردن آل‌سی ندارد.

وی با بیان اینکه پیرو اظهارات این کلاهبردار، شاکی نیز مبلغ ۲۷ میلیون تومان را به حساب این مرد واریز کرده، خاطرنشان کرد: اما پس از دریافت این مبلغ دیگر خبری از مرد جوان نشده و زن شاکی نیز چند روز بعد با مراجعه به دادسرا اقدام به شکایت کرده است.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه با کسب این اطلاعات بلافاصله کارآگاهان پلیس فتا اقدامات خود برای شناسایی و دستگیری این جوان را در دستور کار خود قرار دادند، تصریح کرد: با توجه به اینکه متهم هیچ ارتباط حضوری با شاکی نداشته و ارتباطشان تنها از طریق فضای مجازی و صحبت تلفنی بود کارآگاهان تحقیقات خود را روی این فضا متمرکز کرده و سرانجام پس از اخذ مجوز قضایی این فرد در روز دوشنبه هفته جاری دستگیر و به مقر پلیس فتا انتقال داده شد.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با اشاره به بازرسی از مخفیگاه این متهم در خیابان پیروزی، خاطرنشان کرد: کارآگاهان پلیس فتا در بررسی سیستم رایانه این فرد متوجه شدند که زنان دیگری نیز با همین شیوه، قربانی این کلاهبردار شده و متهم با فریب آنان مبالغ قابل توجهی را کلاهبرداری کرده است.
 
مدرک دکتری، سیکل شد!
 

کاکوان با بیان اینکه متهم هنگام آشنایی، خود را فردی بین ۳۰ تا ۴۰ ساله و دارای مدرک دکتری از کشور آمریکا معرفی کرده بود، اظهار کرد: اما در بررسی سوابق متهم مشخص شد که نامبرده متولد سال ۶۷ بوده و مدرک تحصیلی اش نیز نه دکتری بلکه سیکل است.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با اشاره به شناسایی دیگر طعمه‌های این مرد جوان افزود: تاکنون چهار قربانی دیگر این مرد که همگی از زنان تحصیل کرده بودند شناسایی شده و این فرد از یکی از آنان مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان، از فرد دیگری ۴۷ میلیون تومان و از دو نفر دیگر نیز به ترتیب ۳۴ و 17 میلیون تومان کلاهبرداری کرده است.

کاکوان با اشاره به حضور مالباختگان در مقر پلیس فتا گفت: تمامی پنج نفری که این مرد از آنان کلاهبرداری کرده بود پیشتر سابقه ازدواج داشته و یا همسرشان فوت شده یا از همسر خود جدا شده بودند و شیوه آشنایی‌شان با متهم نیز یکی از سایت‌های همسریابی بوده است.

وی با اشاره به اعترافات فرد دستگیر شده اظهار کرد: متهم در بازجویی های پلیسی اذعان کرد که با جستجو در سایت های همسریابی اقدام به شناسایی زنانی که بیشتر سابقه ازدواج داشتند کرده و با معرفی خود به عنوان شهروند یکی از ایالت های آمریکا اقدام به جلب اعتمادشان کرده است.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه تمامی مالباختگان به شیوه‌ای مشابه مورد کلاهبرداری قرار گرفتند، اضافه کرد: متهم درباره اینکه چرا قربانیان خود را از میان زنان بیوه یا مطلقه انتخاب کرده است به کارآگاهان گفت که دلیلش برای انتخاب این افراد این بوده که آنان وضعیت مالی بهتری نسبت به دختران مجرد داشته و با توجه به اینکه استقلال مالی بیشتری نیز دارند راحت‌تر این مبلغ را در اختیارش قرار می‌دادند.

کاکوان افزود: متهم به شکلی کاملاً زیرکانه بدون آنکه درخواست خود را مستقیم مطرح کند این زنان را فریب داده و در واقع طوری پول را از آنان گرفته که این افراد گمان کنند که با اختیار و اراده خودشان و برای کمک به همسر آینده پول را در اختیارش قرار داده‌اند.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه تحقیقات در این پرونده ادامه دارد، به ایسنا گفت: متهم نیز پس از تشکیل پرونده روانه زندان شد.
 

شاکیان به پلیس فتا بیایند

 
وی از افرادی که به این شیوه مورد کلاهبرداری قرار گرفته‌اند خواست که با مراجعه به مقر پلیس فتا شکایت خود را ثبت کنند.


کاکوان همچنین با اشاره به اینکه هیچ یک از مالباختگان متهم را ندیده و تنها از طریق فضای مجازی و ارتباط تلفنی با او ارتباط داشتند به شهروندان توصیه کرد که برای ازدواج طرف مقابل خود را از نزدیک دیده و به ارتباط مجازی اکتفا نکنند.

منبع لینک

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۴ آبان ۹۵ ، ۱۵:۱۴
خاص نگار

به گزارش اختصاصی خبرنگار سرویس اجتماعی سبلانه این روزها برنده شدن در قرعه کشی همراه اول به شگرد کلاهبرداران برای برداشت پول از حساب طعمه های خود تبدیل شده است اما به تازگی کلاهبرداران شیوه جدیدی را برای خالی کردن حساب مشترکان همراه اول در پیش گرفته اند؛ تماس تلفنی مستقیم و میلیونر شدن از طریق برنده شدن در یک شبکه رادیویی محبوب!

شرح چگونگی نوع جدید کلاهبرداری از مشترکان همراه اول را از زبان یک شهروند که خود طعمه کلاهبرداران تلفنی شده بخوانید.

دو روز پیش زنگ تلفن همراهم به صدا در آمد و آقایی با گفتن اینکه شما برنده خوش شانس امروز ما هستید ادامه داد من از رادیو جوان با شما تماس می گیرم به مناسبت ماه ضیافت الهی امروز با حضور مدیر روابط عمومی همراه اول قرعه کشی صورت گرفت و شماره شما برنده سه و نیم میلیونی سفر به عتبات عالیات شد؛ لطفا گوشی حضورتون باشه تا تماس زنده با استریو برنامه داشته باشید.

بعد آقای دیگری که خودش را مجری برنامه معرفی می کرد پس از تبریک از من خواست تا برای راهنمایی بیشتر با نحوه دریافت جایزه با همکاران دیگرش صحبت کنم؛ مجری تاکید کرد که فقط 10 دقیقه مهلت دارم تا با دادن شماره حساب جایزه ام را دریافت کنم .

بعد از خداحافظی مجری، آقایی شماره حسابم را خواست و گفت اگر شماره حساب از بانک ملی دارید دو، سه دقیقه ای کارتان راه می افتد و سه و نیم میلیون پول به حسابتان واریز می شود و من که چون حسابی در بانک ملی نداشتم شماره کارت بانک انصار و مهر را دادم، آقای پشت خط گفت که چون حسابتان ملی نیست سریع خودت را به اولین خودپرداز برسان تا برای دریافت جایزه راهنمایی ات کنم و گرنه قرعه کشی تمدید می شود و به نفر دیگری جایزه داده می شود.

با سرعت خودم را به اولین خودپرداز رساندم در حالی که هر لحظه با شماره های 71...0919 و 81...02142 تماس می گرفتند و از زمان رسیدن من به خودپرداز می پرسیدند.

در حالی که گوشی دستم بود به اولین خودپرداز رسیدم آقایی که داشت مرا راهنمایی می کرد از من خواست تا کارت را داخل خودپرداز قرار بدهم و موجودی بگیرم و حتما رمز دومم را هم تغییر دهم، البته رمزی را هم به من پیشنهاد کرد در ادامه از من خواست تا موجودی را برایش بخوانم.

موجودی را که برایش خواندم انگار با شنیدن موجودی 6هزار تومانی من شوکه شد و لحنش تغییر کرد و گفت متاسفانه به دلیل وجود یک سری اختلالات در سیستم الکترونیکی این بانک قادر به ارسال پول نیستیم لطفا کارت مهرتان را امتحان کنید.

از قضای روزگار کارت موسسه مهر من خانه جا مانده بود، گفتم کارت مهرم همرام نیست، اگر می خواهید از کارمندان داخل بانک کمک بگیرم و شماره حسابم را بپرسم تا شما پول را به حساب مهرم واریز کنید؟

راهنما با تغییر لحن جواب داد به اطراف نگاه کنید و ببینید اگه مغازه ای بازه رمز دوم کارتش را بگیر تا به صورت آنی برایتان واریز کنم.

این را که گفت شک کردم چرا رمز دوم یک آدم ناشناس را از من می خواهد و نمی گذارد از کارمندان بانک کمک بگیرم برای همین گفتم هیچ مغازه ای این دور و بر نیست می خواهید برم داخل بانک؟!

این دفعه لحن آقای راهنما عصبانی تر شد و ادامه داد یک ساعته مارو علاف کردین و حالا میگین برم از کارمندان بانک برای انتقال پول کمک بگیرم و بعد گوشی را قطع کرد!

سریع رمز کارتم رو عوض کردم و با فکری آشفته به خانه برگشتم الان چند روزه که به دو شماره ای که با من تماس می گرفتند زنگ می زنم اما هیچ یک جواب نمی دهند.

الان که فکر می کنم می بینم خدا چقدر دوستم داشته که کارت موسسه مهرم همرام نبوده و گرنه تمام پس انداز چندین ساله ام بر باد می رفت؛ خدا می داند که همان روز چقدر از مردم کلاهبرداری کردند.

انتهای پیام/


۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۲ آبان ۹۵ ، ۲۱:۴۴
خاص نگار
يكشنبه, ۲ آبان ۱۳۹۵، ۰۹:۳۴ ب.ظ

کلاهبرداری با آب میوه مسموم

در میانه‌های راه آبمیوه‌ای به من داد که با خوردنش بیهوش شدم و در مکان خلوتی طلاها و لوازمم را سرقت کرد.

به گزارش تسنیم، ساعت 18 دهم اردیبهشت 93 زن سی و شش ساله‌ای هراسان به کلانتری 150 تهرانسر مراجعه کرد و اظهار داشت توسط پسر جوانی مورد سرقت قرار گرفته است، وی در ادامه اظهاراتش به مأموران گفت: مدتی قبل با پسری به نام شاهرخ آشنا شدم و او با اصرار مرا سوار بر پراید سبز رنگش کرد، شاهرخ از من پرسید شغلت چیست و من به او گفتم لباس‌فروش هستم او شماره‌ تلفنم را از من خواست، در ابتدا شماره‌ام را به او ندادم اما وی مدعی بود که می‌تواند با دسته چک برایم از بازار جنس بگیرد به همین خاطر شماره‌ تلفنم را به او دادم.

وی ادامه داد: روز سرقت قرار شد با او به یک تولیدی لباس برویم، سوار بر ماشینش شدم اما پس از مدتی به او اصرار کردم که برگردیم اما شاهرخ مرا متقاعد کرد که قرار است به سمت تولیدی برویم، در میانه‌های راه شاهرخ آبمیوه‌ای به من داد که با خوردنش بیهوش شدم پس از آن چیزی نفهمیدم و وقتی به هوش آمدم متوجه شدم شاهرخ مرا در مکان خلوتی رها و پنج النگو، یک دستبند و تلفن همراهم را سرقت کرده است. ارزش اموال سرقتی‌ام تقریبا 90 میلیون ریال بود.
پس از طرح شکایت زن جوان تیمی از مأموران اداره آگاهی برای دستگیری شاهرخ دست به کار شدند و در ابتدای تحقیقات با ردیابی تلفن همراه سرقتی موفق به شناسایی زن جوانی به نام «پروانه» شدند.

پروانه پس از دستگیری در اظهاراتش به مأموران گفت: مدتی قبل زمانی که قصد داشتم از منزلم به محل کار بروم با شاهرخ در خیابان آشنا شدم و شاهرخ اصرار داشت که شماره تلفنم را از من بگیرد، من هم به خاطر اینکه آبرویم در خیابان نرود مجبور شدم شماره تلفنم را به شاهرخ بدهم و آن روز ارتباط ما قطع شد اما از فردای آشنایی شاهرخ مدام تماس می‌گرفت و می‌گفت طلافروش است، سرانجام شاهرخ مجدداً با من قرار گذاشت و به او گفتم نمی‌خواهم با هم ارتباط داشته باشیم و همچنین گفتم تلفنم خراب است، اما شاهرخ دست‌بردار نبود و تلفن همراهی را به من داد و نمی‌دانستم که تلفن سرقتی است.
با کشف این سرنخ مأموران برای دستگیری شاهرخ وارد عمل شدند اما تلاشها اثربخش نبود، همچنین مشخص شد شاهرخ به جرم سرقت پرونده‌ای در یکی از شعبات دادسرای ناحیه 34 تهران در حال رسیدگی دارد و در آن پرونده نیز تاکنون دستگیر نشده‌ است.

سرانجام مدتی قبل مشخص شد شاهرخ که در زندان رجایی‌شهر در حبس بود، شناسایی و به اداره آگاهی منتقل شد، شاهرخ در اداره آگاهی با پروانه و شاکی سرقت مواجهه حضوری شدند و در اظهاراتش به ماموران گفت: به خاطر جرم اول خودم نزدیک دو ماه در آگاهی بودم و بعد زندان رفتم، من شاکی را نمی‌شناسم و اظهاراتش را قبول ندارم ، اظهارات شاهرخ در حالی مطرح شد که شاکی پرونده و پروانه شاهرخ را شناختند اما وی همچنان منکر سرقت از زن جوان بود.

شاهرخ پیش از ظهر امروز به شعبه پنجم دادسرای ناحیه 34 تهران منتقل و سرانجام به سرقت از زن جوان اعتراف کرد.
وی در اظهاراتش به علی وسیله‌ ایرد موسی بازپرس پرونده گفت: زن جوان را با آبمیوه مسموم و تلفن همراهش را سرقت کردم، پس از آن با پروانه آشنا شدم و تلفن همراه سرقتی از زن جوان را به پروانه دادم.

شاهرخ درباره یکی دیگر از سرقت‌هایش که از زن جوان دیگری در عبدل‌آباد انجام شده بود به بازپرس گفت: برای خرید به عبدل‌آباد رفته بودم که با زن جوانی آشنا شدم حدود یک ما از آشنایی‌ام با او می‌گذشت و در نهایت تلفن همراه و مقداری طلا از او سرقت کردم.
پس از اظهارات شاهرخ وی به دستور علی وسیله ایرد موسی برای تحقیقات بیشتر در اختیار ماموران اداره آگاهی قرار گرفت و بازپرس پرونده از شهروندان خواست در صورتی که از تاریخ 4 مرداد 93 به قبل بدین شیوه مورد سرقت قرار گرفته‌اند به پایگاه پنجم پلیس آگاهی تهران و یا شعبه پنجم دادسرای ناحیه 34 تهران مراجعه کنند.


بار کج به منزل نمی رسد

۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۲ آبان ۹۵ ، ۲۱:۳۴
خاص نگار
شنبه, ۱ آبان ۱۳۹۵، ۰۸:۵۰ ب.ظ

کلاهبرداری با وعده تهیه ویزای شنگن

اعتماد نوشت: مردی که با وعده تهیه ویزای شنگن، اعتماد زنی جوان را جلب کرده و قصد آزار و اذیت او را داشت پس از دستگیری از سوی پلیس به کلاهبرداری ٤٠ میلیون تومانی از شاکی اعتراف کرد.

متهم در روز حادثه، زن جوان را در خودروی خود سوار کرده و به حاشیه تهران برده بود اما با مقاومت او در انجام نقشه خود ناکام ماند. قضات شعبه هشتم دادگاه کیفری استان تهران متهم را به هفت سال زندان و پرداخت جریمه نقدی محکوم کردند.

رسیدگی به این پرونده از بهمن ٩٤ با شکایت زن جوان در پلیس آگاهی تهران بزرگ آغاز شد. او به کارآگاهان گفت: «چند وقت پیش تصمیم گرفتم برای ادامه زندگی به آلمان سفر کنم. به سفارت این کشور رفتم تا کارهای مقدماتی را انجام دهم. آنجا با مردی آشنا شدم که مدعی بود در سفارت آشنا دارد و می‌تواند به من در تهیه ویزا کمک کند. با حرف‌هایی که زد به او اعتماد کردم و سوار ماشینش شدم. گفت در ازای ٧٠ میلیون تومان پول می‌تواند در کمترین زمان ممکن ویزا تهیه کند.

پس از مدتی ٤٠ میلیون تومان به او دادم. چند روز بعد از اینکه پول را گرفت، مدعی شد کارهای مقدماتی اقامتم را انجام داده اما من باید اول به ترکیه بروم و از آنجا راهی آلمان شوم. یک روز با هم قرار گذاشتیم تا به دفتر خدماتی برویم و بلیت پرواز به ترکیه را تهیه کنیم اما وقتی سوار ماشینش شدم، در میانه راه تغییر مسیر داد و به حاشیه تهران رفت. آنجا می‌خواست به من تعرض کند اما با او درگیر شدم و توانستم فرار کنم.»

شاکی موفق شده بود شماره پلاک خودروی متهم را بردارد. ماموران با پیگیری آن به تدریج به متهم نزدیک شدند و سرانجام شش ماه پس از حادثه، او را دستگیرکردند و مورد بازجویی قرار دادند. مرد جوان به کلاهبرداری و تلاش برای تعرض به شاکی اعتراف کرد تا به این ترتیب کیفرخواست پرونده‌اش صادر و برای صدور حکم در اختیار شعبه هشتم دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی حسین اصغرزاده قرار گیرد.
در آغاز جلسه غیرعلنی رسیدگی به پرونده در این شعبه، شاکی تقاضای مجازات برای متهم کرد. پس از او متهم پشت جایگاه ایستاد و گفت: «من قبلا چند بار به ترکیه سفر کرده بودم. وقتی فهمیدم شاکی می‌خواهد ویزا تهیه کند، خودم را از آشنایان سفارت معرفی کردم و مدعی شدم می‌توانم با دریافت ٧٠ میلیون تومان پول، خیلی سریع ویزا تهیه کنم. وقتی ٤٠ میلیون تومان از او پول گرفتم، نقشه تعرض به او را کشیدم.
روز حادثه، شاکی را سوار ماشینم کردم تا به دفتر خدماتی برویم اما در مسیر تغییر مسیر دادم و به حاشیه تهران رفتم. آنجا با او درگیر شدم که موفق شد فرار کند. برای اینکه دستگیر نشوم، مدتی از تهران خارج شدم اما پس از شش ماه، وقتی دوباره برگشتم، ماموران بازداشتم کردند.»
در پایان جلسه دادگاه، قضات وارد شور شده و متهم را به هفت سال زندان، رد مال و پرداخت ٤٠ میلیون تومان جزای نقدی محکوم کردند.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۱ آبان ۹۵ ، ۲۰:۵۰
خاص نگار
شنبه, ۱ آبان ۱۳۹۵، ۰۸:۴۴ ب.ظ

کلاهبرداری قاضی قلابی از مغازه داران

«خبرجنوب» نوشت: فرمانده انتظامی شهرستان فیروزآباد از شناسایی و دستگیری فردی که با جعل عنوان یکی از قضات دادگستری شهرستان، اقدام به اغفال مغازه داران و کسبه می کرد، خبر داد.

سرهنگ حسین ارجمند مزیدی گفت: در پی دریافت مرجوعه قضائی مبنی بر اینکه فردی با جعل عنوان یکی از قضات شهرستان اقدام به کلاهبرداری از چند شهروند کرده، موضوع به صورت ویژه در دستور کار ماموران پلیس آگاهی این شهرستان قرار گرفت.

وی اظهار کرد: فرد کلاهبردار با مراجعه به چند نفر از بازاریان و کسبه خود را قاضی دادسرا معرفی و با اغفال سوژه های خود با خرید اجناس از شاکیان اقدام به کلاهبرداری و ارائه چک قلابی در قبال آن کرده و متواری می شد.

به گفته سرهنگ ارجمند مزیدی، ماموران با تجزیه و تحلیل اطلاعات مردمی و تلاش شبانه روزی، سرانجام متهم را شناسایی و طی یک عملیات ضربتی دستگیر کردند . متهم نیز به ۲۵۰ میلیون ریال خرید با عنوان جعلی اقرار و روانه زندان شد.

فرمانده انتظامی فیروزآباد با اشاره به اعتراف صریح متهم به بزه ارتکابی از عموم شهروندان درخواست کرد: در معاملات و خرید و فروش ضمن حفظ هوشیاری، مانع رسیدن افراد شیاد به نیت پلیدشان شوند.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۱ آبان ۹۵ ، ۲۰:۴۴
خاص نگار
کلاهبرداری عجیب فروشنده موبایل/تحویل کلوچه به جای گوشی تلفن همراه
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۴۸

عصردوشنبه مرد جوانی با مراجعه به پلیس از کلاهبرداری یک مرد دستفروش درمتروتهران پرده برداشت.
 
به گزارش ایران، این مرد در اظهاراتش به پلیس گفت: «ساعاتی قبل در حال خروج از ایستگاه متروی مصلی تهران بودم که مردی به من نزدیک شد و ادعا کرد قصد دارد به شهرش برود و نیاز مبرم به پول دارد. به همین خاطرحاضراست گوشی گرانقیمتش را زیرقیمت بازار بفروشد.

شاکی ادامه داد:من که مدت‌ها دنبال این مدل گوشی بودم وقتی آن را با دقت بررسی کردم دیدم کاملاً سالم است و همان‌طور که می‌گفت استفاده چندانی هم نشده است. بنابراین با خوشحالی برسرقیمت به گفت‌و‌گو پرداختیم چراکه بشدت وسوسه شده بودم.دقایقی بعد به فروشنده گفتم من در کارت‌های عابربانکم فقط 700 هزار تومان دارم در حالی که قیمت گوشی حدود 3 میلیون تومان بود. تصور نمی‌کردم بپذیرد اما بالاخره قبول کرد و من که از خریدم بشدت خوشحال بودم بسرعت به عابربانک رفتم.»

این مرد که با یادآوری اقدام ساده لوحانه‌اش تأسف می‌خورد، اظهارداشت: «برای دریافت پول جلوی باجه عابربانک بودم و فروشنده هم کمی دورتر ایستاده بود. احساس کردم کسی همراه اوست اما موضوع را جدی نگرفتم. بعدهم 700 هزار تومان پول نقد را به او دادم و کیسه حاوی گوشی را گرفتم و از هم جدا شدیم.هنوزچند دقیقه‌ای نگذشته بود که درمحلی خلوت و با خوشحالی جعبه را از کیسه درآوردم تا گوشی را روشن کنم. اما در کمال ناباوری دیدم در جعبه تلفن همراه، به جای گوشی یک بسته کلوچه و دو تکه سنگ قرار دارد. با دیدن این صحنه خشکم زده بود. نمی‌دانستم باید چه کار کنم و حالا کمک می‌خواهم. البته من با مطالعه مطالب روزنامه‌ها و شبکه‌های مجازی شیوه‌های کلاهبرداران را بخوبی می‌دانستم و همیشه نیزبه این مسائل دقت زیادی داشتم. اما متأسفانه این بار فریب خوردم.ضمن اینکه مطمئنم همدست مرد کلاهبردار درفرصتی مناسب کیسه حاوی کلوچه و سنگ را به دوستش داده وگوشی را باخود برده است»
با شکایت این مرد تحقیقات پلیسی برای دستگیری اعضای باند کلاهبردار آغاز شد.
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۱ آبان ۹۵ ، ۲۰:۳۳
خاص نگار
شنبه, ۱ آبان ۱۳۹۵، ۰۸:۲۲ ب.ظ

کلاهبرداری پیامک چوپان دروغگو

هشدار :مراقب پیامک چوپان دروغگو باشید

پیامکی عجیب برای کلاهبرداری «آقا سلام من سید احمدم از خمین عشایرم عموی من با گوسفندا مقداری وسیله قدیمی پیدا کرده ،سکه و مجسمه؛ ولی تو را به خدا، به امام حسین به کسی چیزی نگو چون مادرم سیده و شماره تو را استخاره کرده خوب آمده ، بفروش نصف شما نصف ما،زنگ بزن.»

بولتن نیوز ، به نظر شما این پیامک رنگ و بوی کلاهبرداری ندارد؟ این متن که به گفته پلیس آگاهی به پیامک چوپان دروغگو معروف شده باعث شده که بیش از سیصد پرونده در سال 90درپلیس آگاهی کشور تشکیل شود.

تماس با این کلاهبرداران که بصورت باندی عمل می‌کنند در شرایطی امکان پذیر است که 'طعمه' با شماره تلفن همراهی که شیادان انتخاب کرده‌اند با آنان تماس بگیرد در غیر این صورت ،آنان با علم بر شناسایی خود پاسخگوی مکالمات نخواهند بود و حتی شروع به هتاکی به فرد می‌نمایند.

در تماسی که با تلفن این کلاهبرداران گرفتیم مشخص شد که آنان بسیار با دقت به دنبال طعمه ها هستند و با انتخاب چند تلفن همراه مشخص وتهیه لیست،حاشیه امنیتی برای خود درست می کنند و اگراحساس کنند فرد مورد نظر را به تله انداخته‌اند به سرعت با او در شهرستان ها قرار می گذارند.

سرهنگ مهرداد امیدی معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا در گفتگو با جام جم آنلاین با اشاره به این که ارسال کنندگان چنین پیامک هایی بیشتر در استانهای لرستان، گیلان ،خوزستان ،مرکزی و اصفهان با مالباختگان در سراسر کشور قرار گذاشته اند گفت:کلاهبرداران معمولاً با نشان دادن چند سکه قدیمی طلا و یا مجسمه های عتیقه طعمه خود را فریب می‌دهند و پس از جلب اعتماد آنان اقدام به فریب مالباختگان وکلاهبرداری از آنان می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه چنین شیادانی با شگردهای مختلف،مخاطبین خود را از سراسر کشور با تلفن های اعتباری که ردیابی آنها مشکل است فریب می دهند افزود: خوشبختانه بر اثر اطلاع رسانی های صورت گرفته تا حدودی مردم از ارسال چنین پیامک هایی آگاه شده‌اند اما با این وجود در سال 90 ، بالغ بر 334 پرونده در زمینه پیامک'چوپان دروغگو' تشکیل شده که مبلغی حدود 19 میلیارد تومان نیز از مالباختگان اخاذی شده است.

معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا تأکید کرد: البته مأموران آگاهی توانستند 240 نفر از این کلاهبرداران را دستگیر و 12 هزار مجسمه و سکه تقلبی سربی با روکش طلایی را نیز از متهمان کشف وضبط کنند.

وی با هشدار نسبت به انتشار پیامک های مشابه با تلفن همراه و شماره تلفن های اعتباری از سوی شیادان افزود: ارسال پیامک هایی با عنوانی چون، شما برنده شده‌اید؛ بهانه ای است تا افراد را به پای خود پردازها بکشانند واز طریق منوهای انگلیسی با انتقال وجه مبالغی را سرقت کنند.

سرهنگ امیدی تأکید کرد:اخیراً کلاهبرداران با شیوه دیگری چون حضور در بیمارستانها ،شناسایی اقوام بیماران و اطلاع از تلفن های همراه ،در تماسهایی اعلام می‌کنند که حال بیمار وخیم بوده و باید سریع جراحی شود ،لذا پول باید از طریق خود پرداز به شماره حساب پزشک واریز شود ،اقدام به سرقت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه ارتباطات تلفنی باعث شده که مرز جغرافیایی در کشور برای ارتکاب کلاهبرداری گسترده شود افزود:هموطنان عزیز باید توجه نمایند که تلفن همراه وسیله قابل اعتمادی برای معاملات آنان نیست و اگر قصد معامله با فردی را دارند از رفتن همراه آنان در پای خود پرداز ها و انتقال وجه با منوی انگلیسی خودداری کنند.

سرهنگ امیدی گفت: مردم می‌توانند با هوشیاری و اعتماد نکردن به پیامک‌ها و تماس‌های ناشناس از این گونه جرایم پیشگیری کنند درصورت دریافت پیامک مشکوک به مفاد آن ترتیب اثر ندهند.

وی ازهمه شهروندان خواست با مراجعه به پلیس آگاهی یا فتا مسئولان امر را در کشف کلاهبرداری و شناسایی متهمان یاری دهند.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۱ آبان ۹۵ ، ۲۰:۲۲
خاص نگار
به راستی چه کسی پشت پرده این کلاهبرداری ها نشسته و پول مردمِ بی خبر را به جیب می‌زند؟ اصلا از کجا می‌شود فهمید شماره های سامانه های مختلف پیامکی متعلق به چه فرد یا نهادی است و در صورت بروز مشکل، به کجا می‌توان شکایت برد؟ آیا مرجعی برای پاسخگویی در این زمینه وجود دارد؟

کد خبر: ۶۳۲۳۸۸
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۰ 16 October 2016

   
  

  
«شما برنده ... شده‌اید»؛ اگر جای خالی را با کلماتی مانند گوشی همراه، سکه بهار آزادی، ساعت و غیره پرکنید، جمله ای حاصل خواهد شد که برای همه مان آشناست. هم آشنا و هم دردناک!
 
به گزارش «تابناک»، داستان پیامک‌های تبلیغاتی و ممکن نبودن فرار از آنها، داستانی قدیمی برای مشترکان تلفن همراه در کشورمان است. آنقدر قدیمی که همه با آن به نوعی کنار آمده اند و با پذیرش این نکته که راه گریزی از آنها ندارند، حتی زحمت اعتراض به مسئولان را هم به خود نمی‌دهند.

البته تجربه اعتراضات رقم خورده در این خصوص نیز در این رویکرد بی تأثیر نبوده است. اینکه به یاد می‌آوریم به رغم وعده های مسئولان مختلف و عتاب و خطاب قرار دادن اپراتورها در خصوص مراقبت از مشترکانشان در این خصوص، نه تنها این معضل رفع نشد، بلکه نوع رسمی آن نیز گریبانگیر مردم شد.

همان پیامک هایی که با نام «سرویس ارزش افزوده» خوانده می‌شوند، هیچ عایدی برای جامعه هدف خود یعنی مشترکان تلفن های همراه ندارند و به هیچ عنوان قابل حذف نیستند. پیامک هایی که بابت دریافت یا ارسالشان، مبالغ گزافی به صورتحساب مشتریان افزوده می‌شود و در عین حال، غیرقابل اعتراض به نظر می‌رسند.

اما آنچه اشکالات آزاد بودن ارسال پیامک به شماره‌های مردم را زیادتر می‌کند، کلاهبرداری هایی است که به این شیوه صورت می‌گیرد و به پرونده‌های فراوان قضایی منجر می‌شود. به این صورت که برخی سودجویان با ارسال پیامک های مختلف به مردم، از میان افراد ناآگاه و کمتر آگاه، برخی را شکار کرده و به اصطلاح سرکیسه می‌کنند.

برای رهایی از دزدهای مدرن چه راهی پیش پای مردم وجود دارد؟!نمونه آشکار این اتفاق، پیامک های چوپان دروغگوست که هنوز به وفور به دست مشترکان می‌رسد و حکایت از آن دارد که هنوز با استفاده از آن، شمار زیادی از مردم را می‌شود فریفت و اموالشان را غارت کرد. آن هم در حالی که اگر راهی برای معرفی این شیادان به مسئولان انتظامی و قضایی و تحت پیگرد قرار دادن ایشان وجود می‌داشت، وضع این گونه نمی بود.

در چنین شرایطی عجیب نیست که ببینیم برخی کلاهبرداران و سودجویان با راه اندازی سامانه های پیامکی، در مقیاس انبوه تر برای جیب مردم کیسه بدوزند و تلاش کنند در برهوت نظارت در این عرضه، اموال مردم را به یغما ببرند. اتفاقی که با توجه به لو رفتن اطلاعات مشترکان تلفن همراه، شکل خطرناک تری یافته است.

به این صورت که برخی سودجویان، با سوءاستفاده از اطلاعات مشترکان تلفن همراه، اقدام به ارسال پیامک هایی حاوی نام و نام خانوادگی این افراد برای ایشان کرده و از مشترکان می‌خواهند آدرس محل سکونتشان را در پاسخ به پیامک، ارسال نمایند. به این بهانه که برنده چند جایزه شده‌اند و با ارسال آدرس خواهند توانست وایز خود را دریافت کنند.

پیامکی وسوسه برانگیز که فهرست جوایز مندرج در آن می‌تواند هوش از سر هر کسی ببرد، تا جایی که بپذیرد به ازای دریافتشان، مبلغ گزافی به پستچی بپردازد. آن هم در حالی که اقلام درج شده در پیامک به عنوان جایزه، همه بی کیفیت و به نوعی بنجول و با نرخی بسیار کمتر از هزینه پستی، قابل خریداری هستند.

 اما به راستی چه کسی پشت پرده این کلاهبرداری ها نشسته و پول مردمِ بی خبر را به جیب می‌زند؟ اصلا از کجا می‌شود فهمید شماره های سامانه های مختلف پیامکی متعلق به چه فرد یا نهادی است و در صورت بروز مشکل، به کجا می‌توان شکایت برد؟ آیا مرجعی برای پاسخگویی در این زمینه وجود دارد؟ برای مشورت و راهنمایی طلبیدن چطور؟ به نظرتان چرا برخی با مراجعه به موتورهای جست‌وجوی اینترنتی تلاش دارند در این باره تحقیق کنند؛ برای آنکه مرجعی در این خصوص وجود ندارد یا به دلیل دیگری؟
 
با جست‌وجوی شماره ارسال کننده پیامک در موتور جست‌وجوی گوگل درخواهیم یافت شمار زیادی از هموطنانمان که در معرض این کلاهبرداری واقع شده‌اند، تلاش کرده اند تا درباره منبع ارسال این پیامک ها اطلاعاتی به دست آورند. راهکاری بی فایده که برخی از سر ناچاری به آن پناه می‌آورند.
با جست‌وجوی شماره ارسال کننده پیامک در موتور جست‌وجوی گوگل درخواهیم یافت شمار زیادی از هموطنانمان که در معرض این کلاهبرداری واقع شده‌اند، تلاش کرده اند تا درباره منبع ارسال این پیامک ها اطلاعاتی به دست آورند. راهکاری بی فایده که برخی از سر ناچاری به آن پناه می‌آورند.
 
پاسخ به این پرسش ها کار سختی به نظر نمی‌رسد، به ویژه آنکه انبوه کلاهبرداری های رقم خورده به این شیوه در جامعه، اشکالات اپراتورهای تلفن همراه و ناظران این عرضه را آشکار ساخته و ثابت کرده که کسی مراقب مشترکان و اطلاعات شخصی شان نیست. واقعیت تلخی که اگر وارونه می‌بود، بی شک کسی تلاش نمی کرد با استفاده از چنین شیوه های به اموال مردم دست درازی کند، چه برسد به آنکه بخواهد سامانه پیامکی دایر کرده و به شکل رسمی جیب مردم را بزند!

سودجویانی که اگر فرصتی برای کلاهبرداری به دست آورده اند، ناشی از رها کردن امور در این حوزه توسط تمامی نهادهای مسئول است و بس. چه آنهایی که باید راه این سودجویی هایی را ببندند و چه نهادهایی که وظیفه دارند، شنوای گزارش های مردم در این زمینه باشند و در اسرع وقت ترتیبی اتخاذ نمایند که ضمن احقاق حقوق ایشان، درس عبرتی برای دیگر سودجویان شود.


۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۱ آبان ۹۵ ، ۲۰:۱۷
خاص نگار
ابعاد تازه ای از پرونده دو خارجی که به بهانه تبدیل یک اسکناس به چهار اسکناس از یک شیرازی 200 هزار دلار کلاهبرداری کرده بودند، فاش شد.

کد خبر: ۶۳۳۹۹۹
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۵ 22 October 2016

      

خبرآنلاین نوشت:
 
ابعاد تازه ای از پرونده دو خارجی که به بهانه تبدیل یک اسکناس به چهار اسکناس از یک شیرازی 200 هزار دلار کلاهبرداری کرده بودند، فاش شد.

این دو تبعه خارجی در جریان کلاهبرداری، اکثر سوژه های خود را از تاجران و مسافران به خارج از کشور،انتخاب کرده و با ادعای اینکه می توانند با خارج کردن یک سری مواد از اسکناس واقعی و نیز انجام فعل و انفعالات شیمیایی، آن را به چهار اسکناس واقعی تبدیل کنند به اهداف خود رسیده بودند.

بالاخره هم همین ترفند موجب شد تا این دو کلاهبردار بتوانند چندین نفر را در دام کشانده و 200 هزار دلار کلاهبرداری و در ازای آن اسکناس های جعلی بدهند.

ماجرا تا آنجا ادامه یافت که چندی قبل بازپرس شعبه 12 دادسرای ناحیه دو شیراز از فعالیت این دو خارجی مطلع و به دنبال آن پرونده ای تشکیل و تحقیقات در این رابطه آغاز شد.

در حالی که تحقیقات در این خصوص ادامه داشت، تعدادی دیگر که اکثرا تاجر و یا مسافران خارجی بودند به دادسرای شیراز مراجعه کردند و مدعی شدند که در دام این کلاهبرداران گرفتار شده اند.

یکی از شاکیان به بازپرس گفت: مدتی قبل با دو خارجی آشنا شدم که مدعی بودند توانایی تبدیل یک اسکناس به بیش از چهار اسکناس را دارند. آنها مدعی بودند که با خارج کردن یک سری مواد از اسکناس واقعی و نیز انجام فعل و انفعالات شیمیایی این کار را انجام می دهند.

وی افزود: با توجه به اعتمادی که به این دو نفر کرده بودم میزان قابل توجهی اسکناس به آنها دادم تا این کار را انجام دهند پس از چند ساعت چندین بسته اسکناس به من دادند من هم به گمان اینکه پولهایم بیشتر شده خوشحال از آنها جدا شدم.

اما بعد از چند ساعت پی بردم که آنها هنگام انجام عملیات شیمیایی بر روی اسکناس های واقعی در فرصتی مناسب بسته های اسکناس واقعی را با بسته های جعلی تعویض کرده اند.

پس از وصول شکایت این مالباخته به دستور مقامات قضایی ، بازپرس تحقیقات خود را آغاز کرد و در جریان بررسیها ،پرونده شکایت های مشابهی گشوده شد.

در گام بعدی تحقیقات، ماموران دریافتند که این دو مرد، افراد تاجر و پولدار را شناسایی کرده و آنها را فریب داده اند.

از این رو ماموران پلیس امنیت عمومی شهرستان شیراز خود را در مقابل یک پرونده پیچیده دیدند اما سرانجام پس از یکسری اقدامات پلیسی، این کلاهبرداران دستگیر شدند .

از این دو کلاهبردار، 16 بسته 500 برگی کاغذ های سیاه جعلی جهت تولید اسکناس های 100 یورویی (مجموعا 800 هزار یورو)، دو قوطی فلزی حاوی پودر و مواد شیمیایی و تعدادی دستکش و ماسک یک بار مصرف کشف شد.

پرونده آنها هم اکنون در شعبه 12 دادسرای ناحیه دو شیراز در دست بررسی است و تحقیقات برای کشف زوایای بیشتری از این پرونده ادامه دارد.


۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۱ آبان ۹۵ ، ۲۰:۰۴
خاص نگار